Verkeersveiligheid rotonde Helmkruidlaan, vragen aan het college

Nieuws afbeelding

Gepubliceerd op 18 mei, 2019.

Verkeersveiligheid rotonde Helmkruidlaan

Als Lokaal Hellendoorn hebben wij vaker vragen gesteld over de veiligheid rotonde Helmkruidlaan. Dit in verband met de gevaarlijke situaties tussen fietsers en automobilisten die gebruik maken van de rotonde op deze drukke verkeersader tussen Nijverdal, Kruidenwijk, Hulsen en Hellendoorn.

Als Lokaal Hellendoorn vragen we wederom aandacht voor deze situatie. Graag worden we geïnformeerd over de actuele stand van gemelde verkeersongevallen  en de actuele verkeerscijfers van aanrijdingen waarbij politie/ambulance hulpverlenend zijn geweest op deze rotonde.

Veranderende verkeersstromen

Daarnaast vraag Lokaal Hellendoorn aandacht voor de verandering van verkeersstromen als gevolg van de nieuwe aansluiting Baron van Sternbachlaan/N35. Er zal een verandering van verkeersstromen ontstaan als werkzaamheden en uitvoering gaan plaatsvinden in het kader van deze nieuwe aansluiting. Nu kan men nog direct afslaan richting Zwolle als men komt uit de richting Kruidenwijk, dorp Hulsen. Als men straks richting Zwolle wil zal de aansluiting van dien aard zijn dat veel automobilisten, werkverkeer andere routes gaan kiezen. De verkeersstromen zullen veranderen. Lokaal Hellendoorn lijkt het verstandig om hier binnenkort een openbare themasessie aan te wijden waarbij ambtelijke kennis wordt gedeeld. Graag horen we van het college het standpunt van de gemeente in deze.

Download de volledige brief Verkeersveiligheid Rotonde Helmkruidlaan (PDF)