Ruimtegebrek VSO-school Luttenbergerweg, vragen aan het college

Nieuws afbeelding

Gepubliceerd op 16 februari, 2021.

Evenals het CDA verbaast Lokaal Hellendoorn zich over het feit dat de Stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost Gelderland (Sotog) de noodklok luidt over het tekort aan ruimte in de net nieuw gebouwde VSO-school.

“In het verleden hebben we aangegeven dat bouw van een nieuwe school aan de Luttenbergerweg onwenselijk was, aangezien we wisten dat de Reggesteyn-locatie aan de Willem de Clerqstraat vrij zou komen. Een mooie centrale locatie met een veiliger verkeertoegang dan aan de Luttenbergerweg.”

Inmiddels blijkt dat er nu al een tekort is aan ruimte terwijl recent nog andere gebouwen op het terrein verkocht zijn. Het goede onderwijs op de VSO school zal ongetwijfeld de reden zijn van groei. Lokaal Hellendoorn vraagt zich echter af of we als gemeente verantwoordelijk willen en moeten zijn voor huisvesting van leerlingen uit een groot voedingsgebied en of schaalvergroting het onderwijs ten goede komt. Ook vraagt Lokaal Hellendoorn of er gekeken kan worden naar de schoolgebouwen die leeg komen in het kader van de fusie van ’t Heem en De Peppel en natuurlijk (opnieuw) de Willem de Clerqstraatlocatie

Download de volledige brief Ruimtegebrek VSO-school Luttenbergerweg (PDF)

Foto: Thero Huisvesting- & Bouwmanagement BV