Lokaal Hellendoorn wijst grootschalige windturbines van RES Twente af

Nieuws afbeelding

Gepubliceerd op 7 juli, 2021.

Lokaal Hellendoorn vindt dat de mening van de inwoners uit de gemeente Hellendoorn over de energietransitie gerespecteerd moet worden. Daarom stemt de lokale politieke partij tegen het strategisch koersdocument RES Twente 1.0. In dit koersdocument van de Regionale Energie Strategie Twente wordt een verhouding 60-40 wat betreft wind en zon aangehouden.

Annemarie Dubbink, fractievoorzitter van Lokaal Hellendoorn licht de keuze toe: “De wil van onze inwoners is dankzij de inzet van de werkgroepen duidelijk naar voren gekomen. Het overgrote deel van onze inwoners kiest voor kleinschalige opwekking zoals zon op dak. Daarbij horen geen grootschalige windturbines. Aan ons is het nu de opdracht om de wil van onze inwoners uit te voeren. We kiezen daarom voor onze eigen lokale koers in plaats van de regionale koers van RES Twente.”

Annemarie Dubbink kijkt positief terug op wat de werkgroepen en de inwoners van de gemeente hebben bereikt. “Het bod van 71 GWh aan opwekking van duurzame energie is ruimschoots gehaald. Dit laat zien hoe belangrijk duurzaamheid is voor onze burgers. Aan de andere kant vinden onze inwoners ook hun gezondheid, het noaberschap en de prachtige omgeving belangrijk. De keuze voor kleinschalige opwekking is dus een logische. Alleen daarvoor is er draagvlak”, aldus Annemarie Dubbink.