Lokaal Hellendoorn: voor een gezond huishoudboekje zijn andere keuzes nodig

Nieuws afbeelding

Gepubliceerd op 13 oktober, 2019.

NIJVERDAL/HELLENDOORN – Oppositiepartij Lokaal Hellendoorn is duidelijk: “Het is teleurstellend dat burgemeester en wethouders niets hebben gedaan met de resultaten van de gehouden publieksenquête. Ook de onderbouwde alternatieve voorstellen van ons en overige oppositiepartijen zijn aan de kant geschoven”.

De resultaten van de gehouden publieksenquête onder inwoners, ondernemers en organisaties zijn duidelijk, bijna 75% is niet bereid om een verhoging op de gemeentelijke belastingen te accepteren om de financiële problemen van de gemeente op te lossen. Desondanks blijft het college vasthouden aan de 25% OZB (onroerendezaakbelasting) verhoging. Lokaal Hellendoorn is en blijft van mening dat een OZB verhoging van 25% onverantwoord is. “Meerpersoonshuishoudens in onze gemeente hebben al de hoogste woonlasten van alle gemeenten in de provincie Overijssel. Daarbij moeten onze inwoners en bedrijven op deze manier onnodig bloeden voor tekorten die ontstaan zijn in het gemeentehuis en door het rijk”, aldus Ten Have, fractievoorzitter Lokaal Hellendoorn.

Volgens Lokaal Hellendoorn dienen er andere keuzes gemaakt te worden. Zo kan onder andere meer bezuinigd worden door het verminderen van het aantal ambtenaren en wethouders en luxe zaken als cultuur en theater. Het resultaat van de gehouden publieksenquête bevestigd deze zienswijze.

Lokaal Hellendoorn wil voorkomen dat er op 5 november een begroting wordt vastgesteld waarbij inwoners, ondernemers en organisaties onevenredig worden getroffen door het extreem verhogen van de belastingen. Daarom vraagt Lokaal Hellendoorn u mee te denken hoe het schip te keren en op woensdag 23 oktober om 19.30 uur naar De Gezelligeit, Bibenstraat 40 in Hellendoorn te komen.