Thema-avond ‘Een veranderende samenleving, vraagt om een andere politiek’

Nieuws afbeelding

Gepubliceerd op 23 februari, 2018.

Onze samenleving is sterk in beweging. Als gevolg van een toename van integratie, meer diversiteit en een snel veranderende demografische opbouw. Daar komt bij dat steeds meer overheidstaken verschuiven naar de verantwoordelijkheid van gemeenten. Ook zien we dat steeds meer inwoners willen meedenken over de agenda en de keuzes van de gemeenten. Dat is een mooie ontwikkeling, maar vraagt ook van lokale bestuurders een meer ‘toekomstgerichte visie’ op deze ontwikkelingen. Om een beeld te krijgen van deze toekomst, organiseert politieke partij ‘Lokaal Hellendoorn’ een thema-avond met als titel; ‘Een veranderende samenleving, vraagt om een andere politiek’. Voor deze avond zijn drie sprekers uitgenodigd die ons een beeld schetsen van de sterk veranderende samenleving en hoe kunnen we samen hierop anticiperen.

Sprekers:
– Ferenc van Damme, Participatie & Communicatie Strateeg, Provincie Overijssel ‘wat is die wereld van een veranderende samenleving’?
– Henk van der Kolk, Politicoloog, Universitair Hoofddocent UT Twente ‘hoe krijgen we het vertrouwen (terug) in de Politiek’?
– Thea ten Have, (mede) lijsttrekker Lokaal Hellendoorn ‘politiek moet verbinden, samen zijn we sterker, met elkaar’!

De avond staat onder leiding van Ben Kattenbeld, lid Lokaal Hellendoorn.

Datum: Donderdag 1 maart 2018
Waar: Het Centrum (Constantijnstraat 7, te Nijverdal)
Aanvang: 20.00 uur (verwachte eindtijd 22.00 uur)
Voor wie: iedereen die geïnteresseerd is in dit thema
Toegang: gratis