Lokaal Hellendoorn gaat voor flinke koerswijziging

Nieuws afbeelding

Gepubliceerd op 17 februari, 2022.

Als we Annemarie Dubbink spreken in haar woonplaats Marle maakt ze een rustige, afgewogen indruk. Maar schijn bedriegt. De in Daarle geboren lijstrekker van Lokaal Hellendoorn is uitgesproken over haar drijfveren om de politiek in te gaan; “De lokale politiek die nu aan het stuur zit heeft de afgelopen jaren het vertrouwen geschaad, het is tijd voor een koerswijziging om de inwoner echt centraal te zetten.”

Het stoort Annemarie dat veel politieke partijen rondom de gemeenteraadsverkiezingen de gunst van de kiezer voor zich willen winnen en de rest van de periode inwoners vaak links laten liggen. “Ik vind dat je altijd klaar moet staan en verwacht dat ook van onze raadsleden. Niet achteroverleunen, maar werken. Dat hebben wij de afgelopen jaren laten zien. Politici moeten dienend zijn en niet vanuit een ivoren toren regeren. Daarmee bedoel ik dat er vaak keuzes worden gemaakt die haaks staan op wat inwoners willen. Voorbeelden? Het niet overnemen van ideeën van onze inwoners toen er grote financiële tekorten waren en de belastingen flink verhoogd moesten worden. Heel recent nog het kiezen voor het verduurzamen van de basisschool in Daarle en niet kijken naar het bundelen van voorzieningen voor de toekomst. De lijst is nog veel langer.”

De kloof dichten
Annemarie is blij met de kandidatenlijst van Lokaal Hellendoorn die volgens haar divers, talentvol en verfrissend is: “de rode draad is dat alle kandidaten sterk verankerd zijn in onze gemeente en lokale kwesties veel beter begrijpen. Waarom talent van buiten halen als je deze ook in de eigen gemeente hebt? Dat is veel beter voor het draagvlak en je staat veel dichter bij de mensen in de dorpen en buurten. Haagse en provinciale politici die de gemeente vroegen zich voor te bereiden op bevolkingskrimp terwijl er in onze dorpen al jaren geen starterswoning meer te krijgen is. Dat is toch waanzin! Ga je inleven in de plaatselijke situatie en kom met oplossingen. Dan pas dicht je de kloof. ”

Realistische en slimme keuzes
Ondanks jonge leeftijd voelt Annemarie zich al jaren thuis bij de lokale politieke partij. “Lokaal Hellendoorn is onafhankelijk, dat maakt een groot verschil. We zitten niet vast aan politieke bolwerken in Zwolle, Den Haag en Brussel. We varen onze eigen, realistische koers waardoor we veel meer voor onze inwoners kunnen betekenen. Zo hebben wij een andere kijk op de energietransitie dan de gevestigde politieke partijen. Wij zijn ervan overtuigd dat grote windturbines niet thuishoren in onze mooie gemeente. We geloven veel meer in een slimme aanpak met woningisolatie en kleinschalige opwekking. Dat is ook nog eens veel beter voor de lokale economie”, aldus Annemarie Dubbink.