Informatieverzoek, vragen aan het college

Nieuws afbeelding

Gepubliceerd op 5 november, 2018.

Lokaal Hellendoorn wil graag weten wat wethouder Jelle Beintema op 23 maart in een mailtje aan de projectgroep N35 heeft geschreven over de plannen voor de verbreding van de N35 tussen Nijverdal  en Wierden.

Tijdens de commissie Grondgebied van 16 oktober 2018 is deze mail van wethouder Beintema aan de orde geweest. Of eigenlijk het feit dat een groot deel van de mail is “gelakt”. Daarop is gevraagd om de inhoud van deze e-mail aan de raad te verstrekken, desnoods onder geheimhouding. Tijdens de raadsvergadering van 30 oktober 2018 is duidelijk geworden dat het college vanwege principiële redenen niet bereid is om de inhoud van de mail te delen met de gemeenteraad. Een motie van de VVD om de informatie te delen is door de meerderheid van de raad afgewezen. Daarmee is echter geen einde gekomen aan de discussie, zo meent Lokaal Hellendoorn.

In lijn van artikel 169 Gemeentewet en artikel 34 Reglement van Orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad van Hellendoorn stelt Lokaal Hellendoorn enkele vragen aan het college.

Download de volledige brief Informatieverzoek (PDF)