Toekomst N35 en woningbouw kernen, vragen aan het college

Nieuws afbeelding

Gepubliceerd op 15 juni, 2020.

Lokaal Hellendoorn stelt per brief vragen aan het college over de toekomst van de N35 en woningbouw in de kernen van onze gemeente en vraagt om deze in de komende commissies of raadsvergadering van 7 juli aanstaande te beantwoorden.

Toekomst N35
Het rapport van het verkeerskundig onderzoek over de toekomst van de N35 naar de huidige en toekomstige verkeersbewegingen op de N35 deel Wijthmen-Nijverdal bevestigt dat deze weg steeds drukker wordt en nog veel drukker zal worden in de toekomst. Er zijn eerder plannen gemaakt en besluiten genomen. De vraag van Lokaal Hellendoorn is in hoeverre die nog actueel en realistisch zijn in relatie met de uitkomsten van het rapport. Ook concluderen we uit het rapport dat er knelpunten zijn op kruisingen van Mariƫnheem naar Nijverdal die eerder niet werden geconstateerd. Het verbaast Lokaal Hellendoorn ten zeerste dat bij rangschikking van belangrijkste kruisingen de Stationsweg in Haarle helemaal is weggevallen. Deze hoort ons inziens hoog op de ranglijst.

Woningbouw
Lokaal Hellendoorn is van mening dat voor de leefbaarheid van de kernen het noodzakelijk is dat er jaarlijks structureel een aantal woningen gebouwd kunnen worden. Het is vijf over 12 en wij vragen het college nu de handschoen op te pakken en de verantwoordelijkheid die de gemeente heeft om te zorgen dat haar inwoners een betaalbare woning kunnen bouwen waar te maken. De gemeente kan haar verantwoordelijk o.a. pakken door zelf gronden te verwerven en deze uit te geven aan eigen inwoners die een kavel zoeken. We hebben de andere politieke partijen gevraagd dit voorstel te ondersteunen. Het voorstel zal op 7 juli aanstaande besproken worden in de gemeenteraad.

Download de volledige brief Toekomst N35 en Woningbouw (PDF)