Lokaal Hellendoorn vraagt gemeente haast te maken met betaalbare woningbouw

Nieuws afbeelding

Gepubliceerd op 17 januari, 2022.

Lokaal Hellendoorn vindt dat de gemeente Hellendoorn alles in het werk moet stellen om de woningbouw te versnellen en inwoners en starters met een sociaal-economische binding met onze gemeente meer kansen te bieden.

Als Lokaal Hellendoorn zijn wij van mening dat het voor de leefbaarheid van de kernen noodzakelijk is dat er jaarlijks structureel een aantal woningen gebouwd kunnen worden. Annemarie Dubbink, fractievoorzitter Lokaal Hellendoorn: “In de gemeente Hellendoorn zijn de laatste jaren maar een beperkt aantal woningen gebouwd. Als we kijken naar buurgemeenten in het Sallandse, maar ook in de gemeente Wierden, dan is daar meer gebouwd. Wij vragen ons dan ook af waarom plannen als Hellendoorn Noord, waar nog 19 kavels zijn uit te geven en het plan ‘De Grave’ in Haarle zo lang moeten duren”.

Daarnaast roept Lokaal Hellendoorn het college nadrukkelijk op de mogelijkheden te onderzoeken om inwoners en starters met sociaal-economische binding met onze gemeente voorrang te geven. “In de gemeente Olst-Wijhe komt een plan met dergelijke voorwaarden al van de grond. Dat moet in Hellendoorn toch ook mogelijk zijn?”, aldus Annemarie Dubbink. Tevens vraagt Lokaal Hellendoorn het college alle mogelijkheden aan te grijpen om procedures om te bouwen te verkorten.

Download de volledige brief stimulans woningbouwplannen (PDF)