Lokaal Hellendoorn komt met plan Reggesteyn Ravijn

Nieuws afbeelding

Gepubliceerd op 16 juni, 2019.

Lokaal Hellendoorn vraagt het college van de gemeente Hellendoorn om op korte termijn de mogelijkheid te onderzoeken om Reggesteyn te integreren in zwem-sport-zorg het Ravijn.

Op 3 juni j.l. heeft het college een besluit genomen over de huisvesting van CSG Reggesteyn en besloten tot nieuwbouw op de huidige locatie aan de Noetselerbergweg. Lokaal Hellendoorn is van mening dat een goed én een breed pakket voortgezet onderwijs van essentieel belang is voor de gemeente Hellendoorn en daarbij een duurzame toekomstbestendige accommodatie past.

De gemeente Hellendoorn heeft grote financiële tekorten, hoge schulden en het exploitatietekort van complex Het Ravijn is erg hoog. Lokaal Hellendoorn is van mening dat bij nieuwe investeringen goed moet worden gekeken of er andere/betere mogelijkheden zijn en of de financiële risico’s zoveel mogelijk beperkt kunnen worden.

Er kan volgens Lokaal Hellendoorn op deze manier een nieuw duurzaam en modern gebouw gerealiseerd worden tegen minder kosten. De locatie is centraal gelegen, er is nog ruimte om (bij-) te bouwen, is goed bereikbaar en op loopafstand van het station. Multi-functioneel gebruik en samenwerking zal inhoudelijk en financieel winst opleveren voor Reggesteyn en Het Ravijn. Een winwin situatie!

Lokaal Hellendoorn verzoekt het college te reageren op het voorstel tijdens de commissie Samenlevingszaken van 25 juni aanstaande.

Download de volledige brief Plan Reggesteyn Ravijn (PDF)