Lokaal Hellendoorn komt met een alternatief plan voor oversteek N35

Nieuws afbeelding

Gepubliceerd op 29 september, 2021.

Lokaal Hellendoorn staat niet achter het plan van B&W Hellendoorn om voor fietsers en wandelaars twee bruggen over de N35 bij de Paarse Poort en in het verlengde van de oude Deventerweg te realiseren. De lokale politieke partij heeft daarom een alternatief plan ontwikkeld die veiliger en efficiënter is.

Volgens Lokaal Hellendoorn is het plan van het college financieel onverantwoord, onlogisch en draagt het onvoldoende bij aan de verkeersveiligheid. Daarbij komt dat inwoners van de gemeente, met name uit Haarle, er weinig mee opschieten.

Annemarie Dubbink, fractievoorzitter van Lokaal Hellendoorn: “het plan van het college maakt geen gebruik van de natuurlijke verbindingen die er zijn over de N35 richting Haarle. Wij doen dat wel en pleiten daarom voor een oversteek bij de Rendac. Dan krijg je een betere verbinding die aansluit bij bestaande wandel- en fietsroutes.”

Volgens Dubbink loopt de gemeente met het plan van het college grote financiële risico’s omdat de aanleg- en exploitatiekosten onvoldoende inzichtelijk zijn. Zo verwacht Lokaal Hellendoorn dat de infrastructurele aanpassingen veel geld gaan kosten en dat terwijl de gemeente Hellendoorn financieel nog steeds in zwaar weer zit.

“Om nu te komen met plannen waarvan nut en noodzaak ontbreken is onverantwoord. Door een fietspad te realiseren aan de noordzijde vanaf de Paarse Poort naar de paralelweg bij de Rendac wordt het onveiliger omdat vrachtwagens van de Rendac dagelijks meerdere malen gebruik moeten maken van de paralelweg. Bovendien komen in het voorstel van het college twee fietspaden aan de noordzijde dicht bij elkaar te liggen wat weinig efficiënt is en bovendien een negatieve impact heeft op de natuur. Verder zijn de voorgestelde bruggen slecht te gebruiken door ouderen en gehandicapten”.

Lokaal Hellendoorn wil in haar alternatieve plan de tunnel bij de Rendac naar Twilhaar doortrekken zodat fietsers en wandelaars veilig onder de N35 door kunnen. Er zijn volgens de partij voldoende mogelijkheden hier een brede, gebruikersvriendelijke en sociaal veilige tunnel te realiseren.

Lokaal Hellendoorn heeft over deze kwestie een brief geschreven aan het college. Lees deze hier.