Kies voor vertrouwen

Nieuws afbeelding

Gepubliceerd op 11 maart, 2022.

Uit recent onderzoek van Kieskompas blijkt dat bijna 40% van de inwoners weinig tot zeer weinig vertrouwen heeft in hun gemeente. In de gemeente Hellendoorn is het volgens datzelfde onderzoek nog erger. Geen wonder, want de coalitie heeft de afgelopen vier jaren op grote schaal het vertrouwen van de inwoner geschaad. Het is tijd voor verandering!

De ware aard van de huidige coalitie bestaande uit CDA, GroenLinks, ChristenUnie en D66 kwam vier jaar geleden al gelijk naar boven. Lokaal Hellendoorn werd als grootste partij direct buiten spel gezet. Kennelijk stond niet de inwoner centraal, maar de drang van het oude politieke bolwerk om aan de macht te komen en te blijven.

Gerard Nakken wist het enkele weken geleden in een ingezonden brief in de weekkrant ‘De week van Hellendoorn en Nijverdal’ perfect te omschrijven: “Van dit soort politieke spelletjes krijgen alle inwoners schoon genoeg. Het is een grove belediging van de huidige coalitie naar niet alleen de kiezers van Lokaal Hellendoorn, maar naar elke kiezer in onze gemeente.”

De coalitie heeft de lijn van wantrouwen in de jaren die volgden voortgezet. De enorme begrotingstekorten, buitensporig hoge gemeentelijke belastingen, het niet doorpakken met woningbouw, voortdurende onzekerheid bij inwoners over de komst van grote windturbines, miscommunicatie en onbegrijpelijke keuzes waarbij de mening van inwoners wordt genegeerd. Daarbovenop zien we ook nog actieve inmenging van de landelijke politieke partijen met de lokale afdelingen.

De kern van het probleem is volgens mij dat er niet naar inwoners wordt geluisterd. Het is de arrogantie van de macht waar inwoners zo klaar mee zijn en het vertrouwen in de politiek doet verdampen. Door samenwerking met inwoners en ondernemers en met  een betere samenwerking binnen de gemeenteraad komen we verder. Daar wordt onze gemeente sterker van.

Het is tijd voor een frisse wind en het herstellen van vertrouwen. De gemeente moet er immers zijn voor de inwoner en niet andersom. Wij zijn als Lokaal Hellendoorn als geen ander in staat om de kloof tussen inwoners en de politiek te dichten. Daarvoor hebben we wel uw steun nodig! Stem daarom op Lokaal Hellendoorn, de enige onafhankelijke partij uit uw gemeente.

Annemarie Dubbink
Lijsttrekker Lokaal Hellendoorn