Kandidaat-wethouders Lokaal Hellendoorn stellen zich voor

Gepubliceerd op 22 mei, 2022.

Lokaal Hellendoorn levert in het nieuwe college twee wethouders. De kandidaat-wethouders Annemarie Dubbink en Gea Oord worden in de raadsvergadering van 23 mei aanstaande beëdigd. Ook wordt in deze vergadering het akkoord op hoofdlijnen gepresenteerd.

Annemarie Dubbink
Portefeuille: democratische vernieuwing, zorg en welzijn, klimaat en leefbaar platteland 

Annemarie is opgegroeid in Daarle en nu woonachtig in Marle. Ze studeerde bestuurs- en organisatiewetenschappen, heeft vervolgens een master bedrijfskunde afgerond en begon haar loopbaan in een commerciële omgeving. Ze waardeert de snelheid en de resultaatgerichtheid van het bedrijfsleven, maar haalt nog meer voldoening uit maatschappelijke relevantie in haar werk. Dat bracht haar in 2018 als raadslid en sinds 2021 als fractievoorzitter van Lokaal Hellendoorn in de gemeenteraad van Hellendoorn. Haar portefeuille sluit aan bij de thema’s die de revue passeren bij haar werkgever Stichting Stimuland. Ze ziet haar wethouderschap dan ook met vertrouwen tegemoet.

Gea Oord
Portefeuille: financiën, wonen, ruimtelijke ordening en omgevingswet
Gea woont sinds 1999 in Haarle. Ze heeft twee uitwonende, studerende zoons. Ze is opgegroeid in Slochteren, provincie Groningen. Door haar werk als registeraccountant is ze in onze regio beland. Hier leerde ze ook haar man René kennen. Zij hadden samen een interim management bedrijf, gespecialiseerd in verandertrajecten. René overleed een paar jaar geleden plotseling tijdens het mountainbiken. Gea zette de onderneming voort. Ze is een echte plattelandse, heeft geen politieke ervaring, maar wel veel bestuurlijke. Zowel in het bedrijfsleven als in de not-for-profit-sector. Ze voelt zich thuis in de gemeente en heeft er enorm veel zin in om zich in te zetten voor de gemeente Hellendoorn.

e kandidaat-wethouders Gea Oord, Annemarie Dubbink, Peter Lage Venterink en Egbert Nijenbanning worden in de raadsvergadering van 23 mei beëdigd. Ook wordt in deze vergadering het akkoord op hoofdlijnen gepresenteerd.